Екип

Salve - Екип и партньори

Анета Русковска

Анета Русковска

Мениджър "PR и реклама"

Анета Русковска има богат опит като PR специалист, журналист и преподавател. В момента е управител на Salve PR. Била е мениджър и член на управителния съвет в комуникационна агенция Publicis/MARC и изпълнителен директор на Агенцията за Южна България. В работата си за Publicis/MARC Анета Русковска разработва и изпълнява със своя екип различни международни, национални и регионални проекти.

виж повече

Част от тях са (базирани в София, Виена, Копенхаген):

NowWeMove Europe, Beiersdorf България – корпоративен и продуктов ПР /за марките NIVEA, Eucerin, Atrix/, Делегация на Европейската комисия в България, ДЗИ, Xerox, Astra Zeneca, банка "Хеброс", Българо-Американска кредитна банка, Allied Domecq, Gucci & Rochas Fragrances, Ericsson, ITD, AXS_One, MicroStrategy, Sony, BSR – инвеститори в жилищен комплекс от затворен тип, Здравна каса, Sanofi, Schell, Philip Morris, Американски университет, многонационални сили на НАТО, Белла, Каменица, Автосалон "Анастасов", акушеро-гинекологична болница "Селена" - Пловдив, "Асен Кожухаров и партньори", Round Table – Пловдив, Червен кръст – Пловдив, Yamaha Music Center, Захарен завод "Кристал", Адвокатска кантора "Базлянков, Станоев и Ташев", Роза Импекс.

Като част от Publicis Group, управител на Salve PR и председател на "Сдружени пловдивски творци" участва в разработването, спечелването, управлението и отчитането на над 100 европейски и национални комуникационни, образователни и културни проекти на обща стойност 1 милион лева.

Анета Русковска има дългогодишен опит като журналист - работи в радио TNN, където е автор и водещ на няколко радио-предавания. Има публикации във в-к "Дневник" и сп. "Мениджър". Била е редактор на предаването "Добро утро с БНТ 2".
Анета Русковска е преподавала "PR и новите медии" и "Медии и политика" в магистърски програми на Пловдивския университет.
Преподавател е в програмата "Модерни методи на мислене" в Модерна академия на изкуствата "Синдикат".
Анета Русковска е председател на "Сдружени пловдивски твроци" – частно сдружение, което разработва проекти в областта на изкуствата, културата, образованието и книгоиздаването.
Директор е на Модерна академия на изкуствата "Синдикат".
Анета Русковска е магистър "Българска филология" и "Английски език и методика"


Лиляна Русковска

Лиляна Русковска

Мениджър "Тренинг-обучения"

Лиляна Русковска е специалист в областта на управлението, стратегическото планиране, изграждане и управление на екипи, мотивационни лекции, обучения-тренинги за получаване на знания, формиране на умения и изграждане на нагласи. Психолог е, със специалност „Позитивна психология“. Има и магистратура по химия и физика. Има дългогодишен стаж като обучител, както и в системата на образованието като учител, директор и старши експерт в Регионален инспекторат по образование - Пловдив.

виж повече

Тя е с богат опит на организатор на мероприятия като конференции, дискусии, дебати, обучения, семинари, курсове, състезания, форуми.

Лиляна Русковска е автор на методики за тренинг-обучения, които провежда като лектор и треньор. Автор е и на книги  в областта на педагогическата психология: "Как да направим Детето нещастно" ("Изборът е Ваш"), "Да влезеш в обувките на Детето" ("Изкуството да възпитаваш"), "Как да направим мъжа нещастен" ("Изкуството да си Жена"), книги за деца.

Ученичка е на световно известния психолог Едуард де Боно - създател на латералното мислене. През 1985 година е усвоила лично от него умението да преподава техники и подходи за съзнателно творческо  мислене, в които е обучила и обучава курсисти от различни възрасти вече повече от 30 години.

Преподавател в програмата "Модерни методи на мислене" в Модерна академия на изкуствата "Синдикат".


Людмила Маринова

Людмила Маринова

Психолог

Людмила Маринова е магистър по организационна и социална психология. Има осъществени проекти като треньор-обучител по програми за мениджърски умения (Netinfo), презентационни умения (FAME Cards), техники за кризисни комуникации (Schell), специфики на интернет комуникациите, работа с медиите.

виж повече

Работила е като PR мениджър в компаниите Publicis / MARC Group, Belvedere, United Partners и е разработвала и осъществявала стратегии за компании като Procter and Gamble, Heineken/Zagorka Brewery, Coca-Cola HBC, Sony Bulgaria, GlaxoSmithKline, Diageo / Smirnoff, Johnnie Walker и J&B /, Masterfoods с марките Pedigree и Whiskas.


Павел Иванов

Павел Иванов, Vita Verde

Консултант "Проекти" и "Социални медии"

Павел Иванов е специалист в областта на разработването, изпълнението и отчитането на ргионални, национални и европейски проекти. Павел e също специалист в социалните медии и дигиталния PR.

виж повече

Павел Иванов е специалист в областта на разработването, изпълнението и отчитането на ргионални, национални и европейски проекти. Павел e също специалист в социалните медии и дигиталния PR.

Павел Иванов е работил като журналист, преподавател и ръководител. 6 години е част от екипа на община „Марица” (2006 - 2011), където е секретар на общинска комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Оглавява и PR отдела на общината. Има опит като координатор “Програми и проекти” в общинска фондация „Пловдив 2019”.

Като част от специалистите на община „Марица”, в рамките на самостоятелна дейност като член на „Асоциация „Орфей” и като част от Salve PR Agency и Vita Verde участва в разработването, спечелването, управлението и отчитането на 16 европейски и национални проекта на обща стойност 23 милиона лева.

Павел Иванов е работил като журналист, мениджър, създател на он-лайн медиите pulpudeva, plovdivhealth, няколко FB групи. Павел има допълнителни квалификации по „Управление на малък и среден бизнес” от Център за професионално обучение „Фондация за социални инвестиции и ресурси”. Занимава се с проекти областта на изобразителното изкуство, физическата активност, образованието.

Павел Иванов e магистър "Българска филология". Завършил е и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, специалност „Стенопис“ и „Иконопис“ и квалификация „Художник – изящни изкуства“.


Васил Василев

Васил Василев

Консултант "Корпоративно управление"

Васил Василев е магистър Международни икономически отношения. Той има над 30 годишен опит като консултант на компании в Русия, Казахстан и България.


Дима Нейкова

Финансов мениджър

Дима Нейкова е магистър "Финансии, кредит и застрахователно дело"; тя е и магистър по право.


Елена Михайлова

Елена Михайлова

Мениджър "Събития"

Елена Михайлова е магистър "Българска филология и етнология". Има 10 годишен опит в организирането на различни събития.